Bezpečnost nemovitosti nejen před odjezdem na dovolenou

08.09.2015

Krádeže, vloupání, přepadení – je skloňováno dnes a denně médii ve všech pádech. Máte-li právě před dovolenou, vaše starost o majetek v době vaší nepřítomnosti jsou pochopitelné. Prozřetelní lidé myslí na bezpečnost svých nemovitostí nejenom před dovolenou a zabezpečení objektů mají již předem vyřešeno. Vezměme si z nich příklad.

Pojištění a zajištění

Obě dvě možnosti jsou reálné a nevylučují se. Pojištěním máme zaručenu alespoň nějakou finanční náplast, když už k nějaké nepříjemné situaci na vašem objektu či majetku dojde. Zajištění bezpečnosti jako takové je na místě, a můžeme při něm postupovat mnoha způsoby tak, abychom snížili riziko zničení či vykradení domu, bytu, chaty, chalupy.

Jaké jsou možnosti

Díky sociálním sítím a našim dětem se snáze šíří informace o vaší nepřítomnosti a hackerům to ani nedá mnoho práce. Na prvním místě je tedy třeba ochránit vaše soukromé údaje a zabezpečit veškeré účty. Fyzická ochrana objektů značí pak nejrůznější hlídací systémy, alarmy a napojení na hlídací agentury, jejich instalace například v rodinných domech jsou zcela běžné, dostupné a využívané. Bezpečné uzamykání, složité kódování, bezpečnostní dveře i garážová vrata jsou zcela na místě, i když se obyvatelé na dovolenou zrovna nechystají.

Proti zlodějům bojujeme prevencí

Ani lidé žijící v bytových domech nejsou zcela bez šancí zabezpečit svůj majetek. Ve sdruženích a kolektivech spořádaných nájemníků postačí dodržovat smluvená pravidla bezpečnosti – zamykat vchody, nevpouštět neznámé osoby do budovy, nainstalovat si bezpečnostní zámky a dveře, zavírat okna v době nepřítomnosti. Před odjezdem na dovolenou je dobré zajistit si pravidelné vybírání poštovní schránky a průběžnou kontrolu bytu za pomoci sousedů či příbuzných. Osvědčilo se také instalování alarmů, kamerových systémů nebo automatického osvětlení v pokojích. Pokud tohle vše nestačí, vězte, že ani žádnému dalšímu z nápadů kreativních majitelů nemovitostí se meze nekladou.


Created by Funlife
 
Máte dotaz? Zeptejte se!
Zavřít
Zeptejte se nás

Máte nějaký dotaz, nebo si chcete sjednat schůzku s našimi odborníky?
Napište nám a my Vás budeme obratem kontaktovat.



Vyplněním a odesláním tohoto formuláře uděluji souhlas, aby společnost GEOSAN DEVELOPMENT, a.s., zpracovávala za účelem marketingového využití mé osobní údaje: jméno, příjmení, telefon, e-mail, údaje o komunikaci se mnou. Tento souhlas uděluji na dobu neurčitou. Jsem si vědom možnosti jej kdykoli odvolat.