Co je třeba kontrolovat při výběru nemovitosti

08.09.2015

Pořídit si pozemek, byt nebo dům, což souhrnně nazýváme nemovitostmi, znamená investovat většinou nemalou částku do něčeho, v čem hodláme bydlet, podnikat, rekonstruovat a podobně. V uvedené reality vkládáme peníze dle výše jejich hodnoty a proto než k samotnému nákupu nemovitosti dojde, je dobré mít na zřeteli vývoj trhu. Nemáme-li vůbec přehled o tržních cenách, můžeme zaplatit mnohem vyšší částku a přijít tak o finance, které jsme mohli využít jinak.

Vše je nutno pečlivě zvážit

Každý jistě rád potvrdí, že bydlení si nepořizujeme zase tak často, jako například nové kolo. Proto by všechny aspekty koupě nemovitosti měly být vzaty v potaz, na pomoc se doporučuje přizvat odborníka nebo tuto kontrolu zadat přímo specializované firmě, která sice zadarmo nepracuje, ale naopak nám může ušetřit nervy, čas a peníze. Bude zároveň plně informovaná a aprobovaná k prověření jak stavu nemovitosti, tak smluvní dokumentace, včetně ocenění nemovitosti a potřebných právních služeb.

Co je a není výhodná koupě

Z laického pohledu umíme odhadnout, zda se nám dům či byt líbí, zda je pro nás atraktivní lokalita nebo skvělá cenová nabídka. Také máme poblíž školku, obchod a autobus. Ale uniká nám třeba vlhký flek na stropě v několika místnostech a další možné skryté vady, které naše nové, krásné bydlení mohou prodražit o několik desítek (v lepším případě) tisíc korun. Jenom zkušení odborníci dokáží odhalit technické nedostatky a zjevné, nebo i zatím se neprojevující, závady.

Vyhněte se nepříjemnostem

Pečlivě vybraný profesionál nebo přímo inspekční tým s velkou jistotou odhalí všechny nejasnosti (objeví-li se) kolem pozemků, staveb nebo bytových jednotek, dokáže posoudit a zhodnotit stav a rizika statiky, izolací, zvukotěsnosti, úniku tepla, technického stavu budov, požární bezpečnosti. Provede prověrky stavu stěn, podlah i podsklepení, a tak se nám postará o zdravé a kvalitní bydlení. Vzhledem ke komplexnosti služeb zajistí taktéž kontrolu smluv, legislativy, a veškerý právní servis. Na laika, který je profesně kupříkladu úplně někde jinde, je to práce až dost. Zůstává na zvážení, zda se nám šetření na nesprávných místech nemůže pěkně vymstít.


Created by Funlife
 
Máte dotaz? Zeptejte se!
Zavřít
Zeptejte se nás

Máte nějaký dotaz, nebo si chcete sjednat schůzku s našimi odborníky?
Napište nám a my Vás budeme obratem kontaktovat.



Vyplněním a odesláním tohoto formuláře uděluji souhlas, aby společnost GEOSAN DEVELOPMENT, a.s., zpracovávala za účelem marketingového využití mé osobní údaje: jméno, příjmení, telefon, e-mail, údaje o komunikaci se mnou. Tento souhlas uděluji na dobu neurčitou. Jsem si vědom možnosti jej kdykoli odvolat.