Jak účinně bojovat s horkem v bytě

08.09.2015

V posledních letech, jak je již známo, nás v letních měsících sužují vysoké teploty a horka. I když k létu slunce, teplo, opalování a koupání neodmyslitelně patří, vyšplhají se v některých bytech obrácených dlouhodobě ke sluníčku teploty až nesnesitelně vysoko. Žaluzie, slunolamy, rolety, byť stáhnete i ty předokenní, přestávají fungovat a člověk si pak připadá jako na dovolené v Turecku. Jenomže tam v hotelích funguje obvykle klimatizace a rekreanti tak pobyt snášejí mnohem lépe.

Pořádně vyvětrat nestačí

Znáte to. Ráno, když je poměrně chladněji, je nutné otevřít všechna okna, pořádně vyvětrat a potom ihned pozavírat a zatáhnout všechny rolety. Nebo využít balkónové markýzy a slunečníky, pod kterými je chvíli stín. Jenomže když ani tyto fígle nefungují, v bytech, hlavně v těch podkrovních a pod střechou, je skutečně k nevydržení. Odhalena bývá tak nedostačující nebo špatná izolace a obyvatelé jsou odsouzeni k nepříjemnému strádání a koupání se ve vlastním potu. Pokud tedy neměli spásný nápad a do bytu si nepořídili klimatizaci.

Luxus, který si můžeme dopřát

Příjemné ochlazení v létě můžeme doma zažít klidně všichni. Nastavíte požadovanou teplotu a žádné vedro zvenčí vás neohrozí. Samozřejmě tohle se může dít jen za zavřenými okny a dveřmi. V moderních a nových rodinných domcích jsou již klimatizované jednotky – splity a multisplity samozřejmostí. Dokonce pak na podzim, na jaře či při mírné zimě regulovaně přitápí a šetří tak peníze svým uživatelům. Když v bytě obyčejný větřák a ventilátor rozhání jen horký vzduch, můžeme ho vyměnit za účinnější mobilní klimatizaci, která je levnější a její výhoda spočívá v tom, že ji můžeme použít kdekoli. Pokud si ji tam ovšem přemístíme.

Klimatizace bez venkovní jednotky

Druhů a typů klimatizací je poměrně dost. Pro případ bytových jednotek, kde nainstalování klasické klimatizace je neestetickým zásahem do vnějšku budovy, je ideálním použít typ bez venkovní jednotky, přičemž jeho funkčnost není však nijak snížena. Široká škála sortimentu dává zákazníkům možnost výběru i ohledně různých cenových relací, takže investice do klimatizace nemusí být pro nikoho likvidační. Ba naopak, ušetří nám spoustu studené vody, kterou musíme v parném létě sebe i své domácí mazlíčky opakovaně sprchovat a ochlazovat.


Created by Funlife
 
Máte dotaz? Zeptejte se!
Zavřít
Zeptejte se nás

Máte nějaký dotaz, nebo si chcete sjednat schůzku s našimi odborníky?
Napište nám a my Vás budeme obratem kontaktovat.



Vyplněním a odesláním tohoto formuláře uděluji souhlas, aby společnost GEOSAN DEVELOPMENT, a.s., zpracovávala za účelem marketingového využití mé osobní údaje: jméno, příjmení, telefon, e-mail, údaje o komunikaci se mnou. Tento souhlas uděluji na dobu neurčitou. Jsem si vědom možnosti jej kdykoli odvolat.