Bio krby

23.05.2013

Skvělou alternativou pro všechny, kteří si nemohou z jakýchkoli důvodů pořídit klasický krb, jsou právě bio krby. Jejich cenová dostupnost z nich navíc dělá hit poslední doby.

Mít doma krb je snem asi většiny z nás, ovšem jen málokdo si tuto možnost může dovolit. Typickým příkladem jsou panelákové byty, kde by se kvůli umístění krbu musel prosekávat komín všemi patry, umístěnými nad bytem. Perfektní způsob, jak krb v panelákovém bytě vyřešit, jsou bioethanolové krby, které je možné mít prakticky ve všech základních typech bydlení. K chodu bio krbu totiž nejsou zapotřebí žádné zásahy do stavby nebo napojování se na komín. Zároveň vám doma vznikne možnost zapálit si v krbu skutečný oheň, nikoli jen pouhá jeho náhražka či imitace. Bio krby navíc během svého provozu neprodukují saze. Většina z vás se nejspíš přirozeně domnívá, že všechny tyto výhody musí být vyváženy vyšší pořizovací a provozní cenou, ovšem ani to není pravda. Provoz krbu na hodinu vyjde přibližně na 50,-Kč.

Základem pro funkci bio krbu je bioethanol (biolíh). Toto palivo se vyrábí z přírodních zdrojů fermentací rostlin, které jsou trvale udržitelné. Biolíh je biologicky odbouratelný a jeho spalováním vzniká jen kysličník uhličitý a pára, nikoli kouř a škodlivé látky jako u klasických krbů.

Co se týče designů bio krbů, ani zde se nemusíte nijak omezovat. Originální variantou jsou nástěnné bio krby, jejichž umístění je zcela snadné. Prakticky je pouze pevně připevníte ke zdi bez nutnosti vysekávání výklenků do zdi. Zatoužíte-li po klasické krbové římse, i zde bude váš úkol snadný. Nejjednodušší variantu nabízí klasický sádrokarton. Další možností je použít odlehčený beton.

Zajímavou možností jsou také stolní biokrby, které mohou na první pohled připomínat klasickou dekoraci. Stolní biokrby mohou mít také podobu váz jakýchkoli tvarů, dóz a nejrůznějších nádob.

Designově zajímavé jsou také volně stojící bio krby s masivním podstavcem a ochrannými prvky proti úrazu domácích mazlíčků a dětí.


Created by Funlife
 
Máte dotaz? Zeptejte se!
Zavřít
Zeptejte se nás

Máte nějaký dotaz, nebo si chcete sjednat schůzku s našimi odborníky?
Napište nám a my Vás budeme obratem kontaktovat.



Vyplněním a odesláním tohoto formuláře uděluji souhlas, aby společnost GEOSAN DEVELOPMENT, a.s., zpracovávala za účelem marketingového využití mé osobní údaje: jméno, příjmení, telefon, e-mail, údaje o komunikaci se mnou. Tento souhlas uděluji na dobu neurčitou. Jsem si vědom možnosti jej kdykoli odvolat.