Fenomén vodní postel

22.08.2013

Vodní postel v žádném případě není vynálezem moderní doby. Za její předchůdce lze považovat vodní vaky, vyrobené z kozích kůží, které znali už staří Peršané přibližně v době před třemi tisíci lety. Na vodních postelích se obecně lépe usíná, ráno vás netrápí bolest zad a z hlediska alergenů v podobě roztočů jsou také vhodnější než klasické matrace. I přes všechny tyto výhody se rozhodně nehodí pro každého. Jaká jsou její specifika?

Měkkost vodní matrace lze nastavit

Důvodem mnohých z vás proč si vodní postel nepořídit je děsivá představa jejího protržení a následného vyplavení místnosti. Je třeba říci, že právě tato představa je zcela scestná a pověrečná. Všechny vodní postele, resp. matrace, jsou plněny vodou v závislosti na hmotnosti člověka, který ji bude používat. Lze tedy říci, že si každý upravuje měkkost své matrace dle svého úsudku. Obecně platí, že pokud se na vodní matraci posadíte, měli byste cítit dotek spodní desky. Velkou výhodou vodních postelí je možnost nastavitelnosti teploty vody, což ocení zejména zimomřiví lidé.

Výběr vodních postelí a matrací

Rozhodnete-li se pro vodní postel, lze zakoupit buď vodní matraci nebo klasicky celou postel. Ta v 1-lůžkových rozměrech vyjde přibližně na 18 000,- Kč a víc. Ceny vodních matrací se pohybují od 5 000,- Kč výš, samozřejmě v závislosti na kvalitě. Během výběru vodní postele se nezapomeňte informovat na dobu ustálení, tedy čas, který postel potřebuje k "uklidnění" po tom, co se na ní pohnete. Čím je doba ustálení kratší, tím lépe. Dalším měřítkem kvality je vnitřní výztuha. U kvalitnějších vodních postelí je volen materiál podobný molitanu, u levnějších se jedná o materiál podobný fleecu.

Obavy z potopy jsou zbytečné!

Jak už bylo řečeno, hrůzyplné představy o prasknutí vodních postelí vůbec nejsou na místě. Pro výrobu vodních postelí je vždy volen speciální materiál, který sám od sebe rozhodně nepraskne, pokud ho ovšem neprorazíte nůžkami nebo neproříznete nožem. Nejchoulostivějšími místy jsou švy postele a matrací, ale i v tomto případě platí od výrobce určitá záruka. Tato matrace se pak zakrývá bavlněným úpletem, uzavíratelným na zip, který se dá lehce svléknout a vyprat.

Vodu není třeba vyměňovat

Voda ve vodních postelích obsahuje speciální přípravek, díky kterému se nekazí a není ji třeba měnit. Uvnitř matrace není žádný vzduch, čímž je zabráněno množení bakterií a nežádoucích látek. Přibližně jednou do roka je pouze nutné doplnit roztok zabraňující zkažení vody.

Ohřev vody v matraci

Ke každé vodní matraci dostanete termostat s ohřívačem vody s možností nastavitelnosti teploty, která vám bude nejvíc vyhovovat. Termostat samozřejmě vyžaduje připojení do zásuvky, s čímž je třeba počítat ještě před pořízením samotné vodní postele a plánovat její umístění někam k blízkosti zásuvky.


Created by Funlife
 
Máte dotaz? Zeptejte se!
Zavřít
Zeptejte se nás

Máte nějaký dotaz, nebo si chcete sjednat schůzku s našimi odborníky?
Napište nám a my Vás budeme obratem kontaktovat.



Vyplněním a odesláním tohoto formuláře uděluji souhlas, aby společnost GEOSAN DEVELOPMENT, a.s., zpracovávala za účelem marketingového využití mé osobní údaje: jméno, příjmení, telefon, e-mail, údaje o komunikaci se mnou. Tento souhlas uděluji na dobu neurčitou. Jsem si vědom možnosti jej kdykoli odvolat.