Jak nepřeplnit byt nábytkem

08.09.2015

Zařizujete se? Máte hodně velké oči a trochu menší byt? Pak vězte, že všechno, co je předimenzované, může začít obrazně řečeno praskat „ve švech“. Aby vaše nové bydlení bylo pro všechny nastávající obyvatele skutečnou oázou klidu, pohody a hlavně oním bezpečným zázemím, je třeba dodržet několik pravidel a zásad.

Komfort spočívá v jednoduchosti

Styl bydlení je vždy unikátní, o uživateli bytové jednotky nám říká hodně. Vypovídá o jeho vkusu, zálibách, povaze, charakteru. Chaos a přeplněný byt či dům nábytkem, doplňky a jinými věcmi není zrovna dobrou vizitkou, jelikož pohyb i pobývání ve stísněném prostoru je pro mnohé stresující. Jednoduše a třeba skromně zařízené obydlí umí dokonale provzdušnit a prosvětlit interiér, barevné ladění (barvy kolem nás) či sepjetí s přírodou (použité materiály) jsou dokladem vkusu a smýšlení.

Vyvarujte se chyb

Zásadou číslo jedna je plánování. Není dobré zařizovat pokoje bez ladu a skladu, nakupováním všeho, co se nám líbí a co nám padne do oka. Každý kus nábytku a každá věc v bytě by měla být účelná a vytvářet kompletní, ucelený dojem. Porada s odborníkem vůbec není od věci.

Druhou zásadou je vyvarovat se faktu, že musíme kolem sebe rozmístit všechny dárky, dekorace, obrazy a doplňky, které jsme si sami nevybrali a nekoupili. Ne vždy zapadnou do našeho osobního prostoru, vybraného stylu a koloritu.

Zásadou třetí je umírněnost a vědomí, že méně znamená více. Na mnohém zařízení oceňujeme zejména praktičnost, kvalitu, uměleckou hodnotu. Vybírejme tedy nábytek, elektroniku, osvětlení, spotřebiče, doplňky tak, aby spolu byly alespoň trochu v příbuzenském poměru, a nemusí to být nutně rodina velká.

Interiérové vychytávky

Jednoduché typy uvítají laici, kteří zařizují poprvé, bez zjevných zkušeností:

  • Bílou nic nepokazíte. Působí čistě, rozhodně, směle. Bílým nábytkem prostor přeplníte stěží.
  • Nejlepší světlo je denní. Dejte mu prostor a směr, nebraňte mu.
  • Využijte multifunkčních kousků nábytku, dva nebo tři v jednom je ideální konstelace.
  • Starého a nepotřebného se zbavte, osvobodíte se tak od svazující minulosti a dáte průchod volnosti, svobodě a prostoru. K životu ho potřebujeme nejvíc.

Created by Funlife
 
Máte dotaz? Zeptejte se!
Zavřít
Zeptejte se nás

Máte nějaký dotaz, nebo si chcete sjednat schůzku s našimi odborníky?
Napište nám a my Vás budeme obratem kontaktovat.



Vyplněním a odesláním tohoto formuláře uděluji souhlas, aby společnost GEOSAN DEVELOPMENT, a.s., zpracovávala za účelem marketingového využití mé osobní údaje: jméno, příjmení, telefon, e-mail, údaje o komunikaci se mnou. Tento souhlas uděluji na dobu neurčitou. Jsem si vědom možnosti jej kdykoli odvolat.