K novému bytu si pozvěte architekta

08.09.2015

Kdo z nás má to štěstí získat zbrusu nový byt! Častější variantou se jeví pořízení již staršího bytu a jeho rekonstrukce, modernizace či regenerace. Jak přestavba, tak i vybavování bytu dle jeho půdorysu má při konečných úpravách a zařizování jistá úskalí. Tedy pokud zrovna nejste bytový architekt.

Bydlet a bydlet je rozdíl

Noví obyvatelé mají vždycky své představy, požadavky, tužby a přání. Možná, že dokonce vědí, v jakém stylu či koloritu by jejich nový domov měl být. Možná mají ucelenou představu o interiéru a dokáží si poradit s nešvary nevkusu a kýče. Skloubit však všechna předsevzetí a možnosti v jeden úhledný, útulný a kompletně sladěný byt je velké umění. Jinak vše může dopadnout jako v nežádoucím stylu „každý pes, jiná ves“. Proto je téma bydlení jedním z velkých otazníků, a ten, kdo by rád využil všech dostupných a ideálních řešení pro získání příjemného životního prostředí, by o tom měl něco vědět.

Pokud to jde, začněte od podlahy

S novým bytem jsou spjaty vynaložené náklady, ať už přímé nebo vedlejší. Chytřejší nepohrdne radami a doporučeními odborníků, ti dokáží ušetřit svým klientům značné finance i čas. Se všemi kritérii, jež si budoucí obyvatelé nastíní, si hravě poradí. Architekt je vítán zákazníky váhavými, nezkušenými a těmi, pro které je problematika úprav, zařizování a vybavování španělskou vesnicí. Jakou podlahu, kuchyňskou linku, proč koupelnový nábytek a kam s úložným odkládacím systémem vyřeší jednoduše – nabídkou prostorových vizualizací a 3D návrhů, jimi lépe přiblíží všem zainteresovaným svoje záměry a jejich možnosti. Finální rozhodnutí je však vždy samozřejmě na uživateli.

Nejenom barvy a materiály

Každý člověk je odborníkem ve svém oboru, stejně tak i architekt se v bytové problematice pohybuje jako ryba ve vodě. Úspory prostoru, optické zvětšení malých bytů, členění bytu na funkční zóny, správné osvětlení, dostatek ukládacích ploch a vestavěných skříní dokáže uchopit konstruktivně, o využití dalších fíglů, obyčejným smrtelníkům utajených, nemluvě. Hodně záleží také především na finančních možnostech pořizovatelů, jakož i na faktoru zařizování najednou či zařizování postupném. V každém případě je vždy na místě plánování všech stávajících etap a způsobů realizace. Proto, i když si šikovní kutilové spoustu věcí umějí vybavit sami, návštěva designového bytového studia, poradce a architekta je více než příhodná.


Created by Funlife
 
Máte dotaz? Zeptejte se!
Zavřít
Zeptejte se nás

Máte nějaký dotaz, nebo si chcete sjednat schůzku s našimi odborníky?
Napište nám a my Vás budeme obratem kontaktovat.



Vyplněním a odesláním tohoto formuláře uděluji souhlas, aby společnost GEOSAN DEVELOPMENT, a.s., zpracovávala za účelem marketingového využití mé osobní údaje: jméno, příjmení, telefon, e-mail, údaje o komunikaci se mnou. Tento souhlas uděluji na dobu neurčitou. Jsem si vědom možnosti jej kdykoli odvolat.