Koupě bytu s realitkou

08.09.2015

Bydlení a jeho pořízení je velkým finančním zatížením našeho domácího či osobního rozpočtu. Avšak rizika s ním spojená nabádají k profesionálnímu přístupu i postupu. Lidé s nedostatkem informací, zkušeností, kteří se v problematice obchodu s byty neorientují, by měli raději svěřit svoje požadavky i poptávku některému ze zkušených realitních makléřů prověřené agentury.

Ušetřit chce každý

Mnozí šetřílkové však mohou namítnout, že využívání služeb tzv. realitek je mrhání finančními prostředky a bez jejich asistence jsou schopni ušetřit desetitisíce korun. Jenomže může dojít také ke zcela opačnému excesu a kupující na vlastní pěst buď naletí podvodníkovi či koupí neprověřený byt s dluhem, závadami, se zástavním právem nebo břemenem.

Mají své důvody

Často čteme okatě vyzývající inzeráty v nejrůznějších komerčních i soukromých inzercích, které volají: Jen bez realitní kanceláře, Bez přítomnosti RK, RK nevolat a podobně. Tito zájemci mají jistě své důvody, ovšem asi nemají dostatek informací o tom, proč vlastně realitní kanceláře existují, co je jejich činností, náplní práce a co všechno v šibeniční době zařídí za nás. Minimálně umějí svým klientům ušetřit čas, mají také prostředky, jak prověřit všechna fakta, dokumentaci a množství dalších údajů. Tisíce spokojených zákazníků, využívající jejich služby beze zbytku, včetně přepisů a převodů bytů, jsou toho zářným důkazem.

Diskutovaný pojem: provize

Známe to všichni, a ti, co právě hledají bydlení, majíce v hledáčku prodej bytů, domů, pozemků nejlépe - nakoupit bez provize či s provizí co nejnižší. Faktem je, že vždy je nakonec celá transakce i její průběh v rukou všech zúčastněných stran a výsledek znamená společný kompromis. Občas tedy také neplatí, že co je psáno, to je dáno. A pokud si zájemce o koupi bytu nebo o jeho prodej sám na vlastní kůži nevyzkouší, jaké je to spolupracovat s realitní kanceláří, je případná kritika a odmítání zcela bezpředmětné.


Created by Funlife
 
Máte dotaz? Zeptejte se!
Zavřít
Zeptejte se nás

Máte nějaký dotaz, nebo si chcete sjednat schůzku s našimi odborníky?
Napište nám a my Vás budeme obratem kontaktovat.



Vyplněním a odesláním tohoto formuláře uděluji souhlas, aby společnost GEOSAN DEVELOPMENT, a.s., zpracovávala za účelem marketingového využití mé osobní údaje: jméno, příjmení, telefon, e-mail, údaje o komunikaci se mnou. Tento souhlas uděluji na dobu neurčitou. Jsem si vědom možnosti jej kdykoli odvolat.