Malý byt? Žádný problém

08.09.2015

Ten, komu stačí k žití malý byt, nemusí vůbec zoufat a lkát nad jeho zařízením. I malá obyvatelná plocha účelně, prakticky, multifunkčně a vkusně zařízená skýtá svému obyvateli dostatečné pohodlí a komfort. Jenom vědět, jak na to.

 

Kouzlení s prostorem

Co je malé, to je milé, říká se. Ovšem občas nás malé či přeplněné prostory dohánějí téměř k šílenství. Nic naplat, v malém bytě je třeba hodně a detailně plánovat s metrem v ruce, využívajíce doslova každý centimetr. Takový 1+1 nebo 1+kk může být mnohdy útulnější než luxusní a předimenzovaná vila v obří zahradě. Porada s architektem nebo bytovým poradcem dokáže ujasnit nutné úpravy, zařizování a vybavování nábytkem, včetně veškerých doplňků.

Komu a k čemu byt slouží

Především je potřeba si říci, kdo bude byt využívat a k čemu. Garsonka jako kancelář nebo byt svobodné maminky s jedním dítětem nebude totiž znamenat jedno a to samé zařizování. Pro každý typ užívání existuje řada vychytávek, které prostor uměle zvětší nebo nám dovolí ho efektivněji využívat. Jednotná podlaha v celém bytě či volba světlých barev, použití zrcadel a multifunkčního nábytku, jako jsou například sklopné postele, vestavěné skříně nebo prostorově využitelné nadhledy, dokáží udělat zázraky.

Aby se vám v něm dobře dýchalo

Než vše zdárně připravíme k nastěhování, uvědomme si, že k životu potřebujeme rozmach, prostor, vzduch. Proto není žádoucí přeplňovat malý byt nábytkem, složitými předěly, neforemnými dveřmi. Posuvné dveře, patrové či visuté postele, nábytek na míru ušetří prostor, stejně tak jako chytrý nábytek – stohovací židle, rozkládací pohovka, do sebe zasouvací sada stolků a mnohé další kousky. Méně často znamená více a minimalisticky zařízené bydlení je právě in. Ve vzdušném a prosvětleném bytě se bude žít mnohem lépe než v uzavřeném, tmavém prostoru, přeplněném nábytkem.


Created by Funlife
 
Máte dotaz? Zeptejte se!
Zavřít
Zeptejte se nás

Máte nějaký dotaz, nebo si chcete sjednat schůzku s našimi odborníky?
Napište nám a my Vás budeme obratem kontaktovat.



Vyplněním a odesláním tohoto formuláře uděluji souhlas, aby společnost GEOSAN DEVELOPMENT, a.s., zpracovávala za účelem marketingového využití mé osobní údaje: jméno, příjmení, telefon, e-mail, údaje o komunikaci se mnou. Tento souhlas uděluji na dobu neurčitou. Jsem si vědom možnosti jej kdykoli odvolat.