Moderní dekory laminátové podlahové krytiny

25.06.2013

Podlahová krytina by měla svým dekorem, barvou a stylem korespondovat se zbytkem místnosti, tedy s omítkami, výmalbou a samozřejmě vybavením. Když však právě vybavení po pár letech vyjde z módy nebo prostě jen kvůli opotřebení potřebuje vyměnit za nové, měla by změnami projít i podlahová krytina a výmalba, ovšem právě u podlahových krytin výměna neprobíhá zrovna lehce, a proto je dobré věnovat jejímu prvopočátečnímu výběru velkou pozornost a zaměřit se jak na kvalitu, tak i design.

Současný trh s podlahovými krytinami nabízí nesmírné množství dekorů od klasických až po extravagantní podlahy, sledující poslední trendy v bytovém interiéru. Díky velkému množství dekorů a škále cen jsou velmi oblíbené laminátové podlahy. Ty jsou schopny imitovat české i exotické dřeviny včetně trhlinek, suků a jejich přirozených vad. Oblíbené jsou klasicky dřeviny jehličnanů, nejčastěji modřín a borovice. Z listnatých dřevin bývá žádaný jasan. Novinku na trhu představují abstrahované struktury nebo lazurovaný povrch.

Dekor podlahové krytiny by měl působit naprosto autenticky a přirozeně a zároveň vyhovovat moderním trendům. Jak již bylo řečeno, měl by dekor podlahové krytiny ladit také s nábytkovým vybavením. Bít by se neměly ani povrchové úpravy. Je-li povrch podlahy matný, měl by být matný i nábytek. K retro vybavení místnosti je dobré zvolit klasickou rustikální podlahovou krytinu, u moderního nábytku se zase nebojte extravagantních podlahových krytin. Co se týče nejnovějších trendů podlahových krytin, v současné době jasně vede černá a odstíny šedé barvy.

Naprosto originální řešení pro podlahové krytiny nabízí digitální potisky. Ty umožňují vytvářet podlahy se strukturou textilu, s nejrůznějšími motivy, fotografiemi, logy, zkrátka s jakoukoli předlohou, třeba i známým výtvarným dílem.

Podlahové krytiny se už nyní vyrábějí v nejrůznějších formátech. Právě velkoplošné formáty mají působivější výraz a vzbuzují dojem autentičnosti.


Created by Funlife
 
Máte dotaz? Zeptejte se!
Zavřít
Zeptejte se nás

Máte nějaký dotaz, nebo si chcete sjednat schůzku s našimi odborníky?
Napište nám a my Vás budeme obratem kontaktovat.



Vyplněním a odesláním tohoto formuláře uděluji souhlas, aby společnost GEOSAN DEVELOPMENT, a.s., zpracovávala za účelem marketingového využití mé osobní údaje: jméno, příjmení, telefon, e-mail, údaje o komunikaci se mnou. Tento souhlas uděluji na dobu neurčitou. Jsem si vědom možnosti jej kdykoli odvolat.